Рецептите ан мама Еми
BGtop Топ класация МегаРейтинг Top4e.Info - Класацията на българските сайтове. Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Съвети,трикове и полезна информация за хардуерни и софтуерни проблеми

Задаване на изключения в Microsoft Security Essentials

Здравейте!

Днес ще ви покажа как да забраните на антивирусната си програма "Microsoft Security Essentials", да засича като вирус или зловреден софтуер, определен файл или директория. За целта ще ни е необходим файл, който антивирусната програма засича като потенциално вреден софтуер. Понеже аз нямам такъв файл, ще сисъздам един с които ще демонстрирам как става вписването на изключение в антивирусната програма.

В случаят съм избрал файл Blue_BALL.fla(в моя случай), който се намира в архива virus.rar.

Целта ни е да накареме антивирусната програма да направи изключение за файла Blue_BALL.fla и така да можем да разархивираме нашия архив, без да бъде засечен като зловреден софтуер.

Вариантите са два. В първия правим изключение за директорията, в която ще разархивираме файловете. Във втория, изключението се създава за конкретния файл. Тук ще обърна внимание на втория.

Стъпка 1: Кликнете два пъти върху архива с ляв бутон на мишката. Ще се отвори разархивиращата програма с която работите. Сега можете да видите името на файла който ще включим в изключенията на антивирусната програма.

Стъпка 2:Копирайте името на файла заедно с разширението му.

Стъпка 3: Отворете антивирусната програма MSE и натискате прозорчето в което пише Settings или Опции.

Стъпка 4: Кликнете върху Excluded file locations. Намира на 4 ред в лявата колона на прозореца в които се намирате.

Това е секцията за отбелязването на файлове или папки, с цел създаване на изключения за проверка от антивирусната програма. В дясната част се вижда поле озаглавено File locations. Тук се вписват всички излкючения. В дясно от него има два бутона Browse и Add. Browse използваме когато ще посочваме пътя до файла. В този случай ще използваме Add.

Стъпка 5: Кликвате в полето което се намира под надписа File locations и с клавишна комбинация /Ctrl+v/, поставяте вече копираното име и разширение на файла. Можете да направите това и чрез десен бутон в полето и /Paste/ от менюто. Бутонът /Add/ сега е активен. Натиснете го и файла автоматично ще се прехвърли в долния прозорец. Вече е под протекцията на защитна стена която не позволява да бъде одбелязан като вирус или зловреден софтуер от вашата антивирусна програма.

Стъпка 6: Натискате Save changes и готово.

Поздрави от Bryto и целият екип на "MVM Solutions" Ltd. :)

Служба Трудова Медицина - СТМ Професионал ООД