Рецептите ан мама Еми
BGtop Топ класация МегаРейтинг Top4e.Info - Класацията на българските сайтове. Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Съвети,трикове и полезна информация за хардуерни и софтуерни проблеми

Спиране на процеса Windows Update

Спиране на процеса Windows Update

Здравейте!

Днес ще Ви покажа как да спрете процеса Windows Update, защото това е процес които натоварва ядрата допълнително и съответно забавя работата на вашия копютър. Update-те са от значение както за вашата операционната система, така и за много други проложения с които работите. Преди да преминем към спиране на този процес е важно да направим актуалните до момента Update-и. След като няма повече ъпдейти можем да ги спрем за да предотвратим постоянното търсене на такива. Препоръчително е поне веднъж в месеца, да проверявате за нови Update-и. Сега да преминем към спирането на този процес.

Забележка: След като направите Update около 3-4 минути след това компютърат Ви ще работи с повишено използване на ядрата докато се конфигурира ОПС на 100%

Стъпка 1: Натискаме Start->Control Panel->System and Security->Windows Update. Тук ако иконите Ви са в режим Category, то имате 8 икони които виждате.

Спиране на процеса Windows Update-pic2

Ако сте в режим Large или Small icon, то тогава директно търсите иконата Windows Update, тъй като System and Security ще липсва.

Спиране на процеса Windows Update-pic3

Стъпка 2: Избирате System and Security->Windows Update.

Спиране на процеса Windows Update-pic4

Стъпка 3: Натискате Change settings.

Спиране на процеса Windows Update-pic5

Стъпка 4: Натискате върху полето до щитчето и отбелязвате Check for Update but let me choose whether to download and install them и потвърждавате с OK бутона в долния десен ъгъл.

Спиране на процеса Windows Update-pic6

Компютърат Ви автоматично ще започне да търси Update, и след като открие Update-ти вие трябва само да разрешите тяхното сваляне. Това става с бутона Install update които първо ще свали Update-те, след което ще ги инсталира и ще ви поиска restart за да се конфигурира ОС. Откриването, свалянето и инсталирането на Update-te ще отнеме известно време в зависимост от това колко Update-та са открити.

Спиране на процеса Windows Update-pic7

Стъпка 5: След като сте направили Update-те и няма повече такива, върнете се в Change settings и отбележете отново Never check for update (Not reccomended).

Спиране на процеса Windows Update-pic8

Поздрави от Bryto и целият екип на "MVM Solutions" Ltd. :)

Служба Трудова Медицина - СТМ Професионал ООД